Programma 2020

Programma%202020_edited.jpg

Voorbeelden van innovaties

RevaZoo (2020)

Kinderen met een motorische stoornis moeten al vanaf jongs af aan een intensief revalidatietraject volgen. Dit bestaat uit therapieën op locatie, maar de therapie eindigt niet in het revalidatiecentrum, en zal ook in de thuissituatie moeten worden toegepast. Thuis training zorgt voor een betere voortgang in het revalidatietraject. Echter is thuis training vaak saai en zijn kinderen en/of ouders niet gemotiveerd. Daarom hebben wij RevaZoo ontwikkeld: een interactief online spel gecombineerd met een bewegingssensor. De kinderen kunnen het spel uitbreiden door hun doelen te bereiken door de interactieve link tussen de revalidatie en de voortgang in het spel. Als de dieren blij zijn, zijn de kinderen dat ook. Dit zorgt voor een leuke beleving voor het kind die uitdagend is én motiverend. 

MiniLearning (2020)

Veel innovaties in de zorg blijven helaas op de plank liggen. Zonde! Daarom werd iets bedacht waardoor de innovaties beter worden geimplementeerd en daardoor vaker in de praktijk wordt toegepast. Om hiervoor te zorgen is Minilearning bedacht, een handige e-learning waarmee iedere zorgmedewerker - jong of oud, digitaal vaardig of niet - binnen 10 minuten snel en gemakkelijk op de hoogte is van wat de innovatie is, hoe deze werkt en wanneer deze toegepast kan worden. Zo helpt Minilearning de zorginstelling met de daadwerkelijke implementatie van zorginnovaties!

Innovatie 2020 RevaZoo.png
Innovatie 2020 Mini Learning.png

Oud-deelnemers

Marjolein (AEP 2020)

 'Het Avicenna Excellence Program 2020 was een ontzettend leerzame en netwerk-verbredende ervaring. Ondanks het feit dat COVID-19 ook op dit programma invloed heeft gehad, heeft het bestuur er toch een prachtig jaar van weten te maken. Door alle interessante en zeer professionele sprekers uit het werkveld is er veel kennis opgedaan wat in ieder innovatieplan weer terug was te zien.'